The Kitchen

Authenticity and freshness of the territory

The pleasure of taste is a modus vivendi of Signum. The kitchen is the heart of our home. The aromas of the island, the flavors of the sea, the fruits of the sun, the richness of the Mediterranean, are the treasures that make up our pantry. Martina, with light hand, works only the local products and the most sought after Sicilian agro-food excellence, enhances its authenticity and freshness always following the times of Nature.

Every dish is a story that is original and genuine, always revealing new emotions. From breakfast to light lunch to tasting menu, the discovery of the island becomes an unforgettable sensory experience.

Authenticity and freshness of the territory

Our pantry

From the treasures of the vegetable garden to the ancient grains, from the extra virgin olive oil to the local fish at the best meats, in the kitchen we keep so many little excellence in Salina and Sicily. Donations of Nature, always cultivated with love from man, an expression of great biodiversity. Products of tradition with high craftsmanship, for us the most authentic descriptors of Mediterranean flavor.

Image
Image
Image

Menu

Lasciarsi andare al piacere del gusto è parte integrante del way of living del Signum. Consultate i nostri menu per assaporare le creazioni di Martina Caruso, i migliori vini dell’Isola e dei più importanti territori viticoli del mondo o per sorseggiare i cocktail eoliani firmati da Raffaele Caruso.

Choose your taste experience

Gambero Rosso di Salina. Omaggio a Palermo

Dentice Crudo e Cotto

Polpo e Maiale, Scarola e Senape

Battuta di Manzo, Mele e Limone

Lenticchie, Pomodoro e Nocciole

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino in Guazzetto di Mare e Premezzolo

Pasta mista con Cozze, Zucchine e Ragusano

Mezzi Paccheri con Carbonara di Mare, Pesci e Crostacei

Bottoni di Seppia, il suo Nero, Limone e Olio affumicato al legno di ulivo

Cappelleti di Coniglio, rosmarino e zenzero

Eliche con pistacchio e peperone

Triglia con le sue frattaglie e salsa al caciucco. Salicornia, olio e limone

Ricciola al forno con ceci e salsa d'arancia

Tonno alalunga scottato, melanzana bruciata e basilico

Baccalà, Uovo e Peperone

Scorfano 'A ghiotta'

Guancetta di Vitello con patate, zafferano e piselli

Zuccotto con Ricotta, “Spicchitedda”. Malvasia

Zuppa di Latte, Cioccolato, Caffè e Carrubba

Mousse di Yogurt e Cioccolato Bianco, Limone e Basilico

Crostata di Mela, Meringa e Rosmarino

Acqua di Cioccolato con Spugna di Nocciola, Crumble al Caramello Salato e Gelato Fiordilatte

Sorbetti e Gelati Artigianali

Insalata di Frutta Fresca

Image
Image
Image

Hotel signum di Clara Rametta - P. IVA 01249160837 - Salina, Via Scalo, 15 - 98050 Malfa (ME)
Tel +39 090 984 42 22 | Email info@hotelsignum.it